Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, για την την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων,  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Παλαιό Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, ύστερα, από την καταιγίδα που έπληξε κυρίως  την Νότια Κέρκυρα,  και είχε σαν αποτέλεσμα τον πνιγμό ενός ανθρώπου και σοβαρές υλικές ζημιές. Παράλληλα να υπάρξει συντονισμός για τα επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, που σύμφωνα με την  Μετεωρολογική Υπηρεσία,   ενδέχεται θα πλήξουν το νησί μας την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας,  Ανδρέας Γουλής, ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, Ανδρέας Ρίζος και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΝΑΣΚΕ, του Λιμενικού, της Δασικής Υπηρεσίας,  της  ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΚ, υπηρεσιακοί παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις.

Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας κ. Ρίζος έκανε μια γενική ενημέρωση για τις επεμβάσεις της  Υπηρεσίας του, ύστερα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν και έπληξαν κυρίως την Νότια Κέρκυρα.  “Η Πυροσβεστική” ανέφερε ο κ. Ρίζος θα έχει  για το επόμενο  διήμερο που ενδέχεται να εκδηλωθούν ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις 37 συνεργεία έτοιμα να επέμβουν”.

Αποφασίστηκε    να ενημερωθούν  οι κάτοικοι κυρίως της Νότιας Κέρκυρας μέσω των Τοπικών Συμβουλίων, ώστε  να πάρουν τα αναγκαία μέτρα. Επίσης όλες οι υπηρεσίες, οι φορείς και  οι  εθελοντικές οργανώσεις να τεθούν σε επιφυλακή μέχρι την Κυριακή19/11 που ενδέχεται να εκδηλωθούν ακραία καιρικά  φαινόμενα. Ορίστηκαν επίσης   υπεύθυνοι – σύνδεσμοι  για το  συντονισμό  του οργάνου.