Τα εγκαίνια της σημαντικότερης έκθεσης τουρισμου της χώρας, της 33ης διεθνής έκθεσης τουρισμού Philoxenia πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη, παρουσία πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, προξένων και δεκάδων tour operators.

Η Philoxenia συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού. Για το 2017, η τουριστική έκθεση υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό στις 10-12 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού, Hotelia.

Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helepxo, Tάσος Τζήκας ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλα – Τσαρουχά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

Τα εγκαίνια και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία τόνισε το στόχο του υπουργείο και της κυβέρνησης για Τουρισμό 365 μέρες το χρόνο.

«Ο Τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη. Ο Τουρισμός στηρίζει την εθνική μας οικονομία, στηρίζει και την απασχόληση. Δίνει πνοή στις τοπικές κοινωνίες”, ανέφερε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε:

«Στοχεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη που θα ναι βιώσιμη, ισσόροπη και δίκαιη με οφέλη για όλους”.

«Ο Τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης μας”, τόνισε ακόμα κ. Κουντουρά, επισημαίνοντας πως όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα επανεξεταστούν θέματα όπως είναι το ΦΠΑ στα νησιά και άλλες φοροελαφρύνσεις.

«Είναι σημαντικό να δώσουμε το μήνυμα ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη. Ο τουρισμός στηρίζει την εθνική οικονομία και την απασχόληση. Δίνει πνοή στις τοπικές κοινωνίες. Αντιπροσωπεύει άμεσα και έμμεσα περισσότερο από 20% του ΑΕΠ και σχεδόν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Συνδέεται και υποστηρίζει κάθε άλλη παραγωγική δραστηριότητα όπως η πρωτογενής παραγωγή, το εμπόριο, οι εξαγωγές, η προώθηση των τοπικών προϊόντων» υπογράμμισε η κ. Κουντουρά.Στόχος της φετινής Philoxenia είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας – ο τουρισμός – παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση.

Πηγή:http://www.thestival.gr