Την παγιωμένη και αταλάντευτη θέση τους στο να μη συναινέσουν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής της Νότιας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της Λαϊκής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (07/10), έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου «Αλεύχιμον”.

Περισσότεροι από 150 κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν στη Λαϊκή Συνέλευση, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν δύο ώρες συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και ειδικότερα για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης ως ΧΥΤΥ, ο οποίος θα υποδέχεται τα δεματοποιημένα υπολείμματα των απορριμμάτων, μετά την επεξεργασία που θα γίνεται στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Στη Λαϊκή Συνέλευση συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Γκούσης, Σταμάτης Πελάης και Βασίλης Αρμενιάκος, ενώ τη συζήτηση συντόνισαν η πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου «Αλεύχιμον”, Μαρία Κοντομάρη και Γιάννης Πανδής.

Η Λαϊκή Συνέλευση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 του Σαββάτου, με τους κατοίκους της Λευκίμμης και τα μέλη του Δ.Σ. του «Αλεύχιμον” ν’ ανανεώνουν το… ραντεβού τους για το πρωί της Τρίτης (10/10), καθώς θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων την ώρα (12:00) που θα γίνει η παρουσίαση από πλευράς Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Π.Ι.Ν. των αποτελεσμάτων της υδρογεωλογικής μελέτης.