Μαθητές και καθηγητές από σχολεία  της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας της Γερμανίας,  και του   1ου Γυμνασίου  Κέρκυρας, που   συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα Erasmus+, με τίτλο: “Open your mind, change your life”, δέχτηκε χθες, το μεσημέρι στο Παλαιό Δημαρχείο, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας  Βασίλης Καββαδίας.

Ο κ. Καββαδίας, ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους μαθητές   για την επίσκεψη τους   και  αναφέρθηκε στα οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus,  πέρα από τη δυνατότητα απόκτησης εμπειρίας σπουδών και στη δυνατότητα γνωριμίας με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Να σημειώσουμε  ότι το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, υποδέχεται τα σχολεία – εταίρους από 16 έως 20 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα σχολεία θα συνεργαστούν μεταξύ τους σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες εντός και εκτός του σχολείου. Θα επισκεφθούν τοπικές επιχειρήσεις αλλά και εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το εργαστήριο Βιοπληροφορικής αυτού και το ΚΠΕ Λευκίμμης. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία σε όλους τους  μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν πάνω στο κοινό θέμα του προγράμματος, που έχει να κάνει κυρίως με το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού.