Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι…

Ο Περιφερειάρχης ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ:
• Αφού κάλεσε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποκλείσει τους κατοίκους της Λευκίμμης να παραβρεθούν στην παρουσίαση της υδρογεωλογικής μελέτης για το λεγόμενο ΧΥΤΑ Λευκίμμης
• Αφού κατασυκοφάντησε τους Λευκιμμιώτες αποκαλώντας τους «τραμπούκους» και τον Περ. Σύμβουλο της ΛΑ.ΣΥ. Ι.Ν. «εκπρόσωπο των τραμπούκων»
• Αφού κορόιδεψαν τους Λευκιμμιώτες από κοινού, με τον Δήμαρχο και την κυβέρνηση, ότι δε θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης και τους κατοίκους του Τεμπλονίου, ότι θα κλείσει η χωματερή του Τεμπλονίου
Τώρα από κοινού, Περιφερειάρχης – Δήμαρχος και κυβέρνηση, προωθούν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών και μετακυλούν το κόστος στα λαϊκά νοικοκυριά.
Ο Περιφερειάρχης έχει απύθμενο θράσος να θέλει να του ζητήσουμε και συγνώμη γιατί τάχα παραποιήσαμε τη δήλωση του. Όμως η προκλητική και συκοφαντική του δήλωση καταγράφηκε και μεταδόθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι όποιες διορθωτικές του δηλώσεις έγιναν εκ των υστέρων για να μαζέψει τα ασυμάζευτα.
Θυμίζουμε ότι ο σημερινός Περιφερειάρχης επί πολλά χρόνια επικαλούνταν τα «κινήματα των πολιτών». Τώρα σαν γνήσιος διαχειριστής του καπιταλιστικού συστήματος καλεί την Αστυνομία για να απαγορέψει στους κατοίκους ακόμα και να ακούσουν για μια βαριά οχλούσα χρήση που επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ να εγκαταστήσουν μέσα στα σπίτια τους.
Οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές μεθοδεύσεις κυβέρνησης – Περιφερειάρχη – Δημάρχου πήραν την πρέπουσα απάντηση από τους εκατοντάδες Λευκιμμιώτες στη Λαϊκή Συνέλευση του Σαββάτου 14/10/17 με ένα ομόφωνο ΟΧΙ στη λειτουργία του λεγόμενου ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Οι απέλπιδες προσπάθειες της Νομ. Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λευκίμμης να εμφανίσουν ότι είναι αντίθετοι στη λειτουργία του ΧΥΤΑ δεν μπορούν να πείσουν κανέναν. Μαζί με τον Περιφερειάρχη τους και τον Δήμαρχό τους κορόϊδεψαν τους Λευκιμμιώτες. Είναι συνυπεύθυνοι. Όπως είναι συνυπεύθυνοι για τα μεγάλα ψέματα ότι τάχα θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ κ.α.
Ο λαός και η νεολαία μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΕΛ σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας, να τους καταδικάσει κα να τους απομονώσει πολιτικά, να ενταχθεί στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.ΣΥ. Ι.Ν.