Για τις αλλαγές που επιφέρει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του Ν/Σ: “Ρυθμίσεις για την Αγορά Παιγνίων”, στο πεδίο του στοιχηματισμού και ειδικότερα στη προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς των μηχανημάτων τύπου VLT, τοποθετήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή των Οικονομικών της βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κέρκυρας, Κ. Παυλίδης.

Ο κ. Παυλίδης στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του εξήγησε ότι παρόν Ν/Σ ακουμπά ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τη χώρα και ματώνει με εκατοντάδες χαμένα εκατομμύρια ευρώ, την οικονομία. “Μιλάμε για μια παρέμβαση, σε μια οικονομία κίνησης κεφαλαίων κοντά στα πέντε με έξι δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η φορολογητέα ύλη και το ανεξέλεγκτο εισόδημα, ξεπερνάει το ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, σε μια αγορά που υπάρχουν 60 με 80 χιλιάδες τέτοια παράνομα μηχανημάτα”.

“Η μείωση του σχετικού αριθμού των μηχανημάτων τύπου VLT, που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ, από 35 χιλιάδες σε 25 χιλιάδες, η αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων τύπου VLT, που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους διεξαγωγής ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων, από 25 σε 50 μηχανήματα και η παράλληλη αύξηση από 3 σε 15 μηχανήματα τύπου VLT, σε κάθε πρακτορείο ΟΠΑΠ, διαμορφώνει ένα καλύτερο πλαίσιο εποπτείας και ελέγχου από τη ρυθμιστική και φορολογική αρχή μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των καταστημάτων που θα έχουν τέτοιου είδους μηχανήματα. Εξίσου σημαντική διάταξη για τη βελτίωση της εποπτείας, είναι κατά τον κ. Παυλίδη εκείνη της κατάργησης της δυνατότητας παραχώρησης, από τον ΟΠΑΠ, του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης μηχανημάτων σε παραχωρησιούχους.

Ακόμη ο κ. Παυλίδης εξέφρασε τη πεποίθηση ότι μέσω συγκεκριμένων διατάξεων επέρχεται μια ουσιώδης παρέμβαση στο πεδίο των τυχερών παιγνίων, με πρώτη μέριμνα πάντοτε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων από τις βλαπτικές συνέπειες της συνεχούς συμμετοχής σε τυχερά παίγνια καθώς και την προστασία του Δημοσίου πλούτου από φαινόμενα διασπάθισης ή υπεξαίρεσης.

Κλείνοντας την εισήγηση του ο κ. Παυλίδης, τόνισε ότι ο χώρος του στοιχηματισμού αποτελεί κομμάτι ενός παζλ που όλοι θέλουμε να ολοκληρώσουμε, αποκαθιστώντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Επιδιώκουμε και παρεμβαίνουμε δυναμικά σε όλα τα πεδία, όπου η διαφθορά και η σπατάλη κυριαρχούσαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ερχόμαστε σε σύγκρουση με συμφέροντα, που λυμαίνονταν, για δεκαετίες, το δημόσιο χρήμα. Σε αυτή τη μάχη, πηγαίνουμε, πάντα, με οδηγό τη σχέση εμπιστοσύνης, που έχουμε κτίσει με την κοινωνία όλο αυτό το διάστημα.
Το Γραφείο Τύπου