Στη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργου Καλούδη στον Υπουργό Δικαιοσύνης έθεσε στον κ. Σταύρο Κοντονή  τα παρακάτω θέματα με  τα εξής αποτελέσματα-απαντήσεις:

1)Για τη δημοπράτηση της επέκτασης των 2 ακροατηρίων: Υποσχέθηκε αποπεράτωση μέχρι την 1η Σεπτέμβρη 2018 και εγκαίνια παρουσία του.

Τότε θα του απονεμηθεί και ο τίτλος του επίτιμου μέλους του ΔΣΚ.

2)Για το καυτό θέμα των ελλείψεων γραμματέων-Δικαστικών υπαλλήλων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και στο Πολιτικό Πρωτοδικείο Κέρκυρας: Πήρε τηλέφωνο τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και του ζήτησε να επισπεύσει τον διορισμό.

3)Για το θέμα των οδοιπορικών της Γραμματέως του Μεταβατικού Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων-Κέρκυρας είπε ότι από 1ης Σεπτέμβρη 2018 δεν χρειάζεται διότι τα Μεταβατικά Δικαστήρια, με επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, θα συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη.

 

4)Για το θέμα της  κατάργησης της πληρωμής χαρτοσήμου 3,6% επί του ποσού της συμφωνημένης διατροφής για τα συναινετικά διαζύγια σε Συμ/φο, με βάση ΠΟΛ του 1998 : Είπε ότι δεν το γνώριζε και θα το επιλύσει.

 

5) Για  5η οργανική θέση Εφέτη στο Εφετείο Κέρκυρας το βλέπει θετικά .

6)Για 4η θέση Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών το βλέπει αρνητικά, με συγκεκριμμένη αιτιολογία.

7) Τη συνηγορία μας στο αίτημα της Ολομέλειας του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας  να αυξηθούν κατά τρεις οι οργανικές θέσεις στο ένα-ενιαίο πλέον Ειρηνοδικείο Κέρκυρας: Υπό εξέταση

 

8) Στο αίτημά μας να επαναφέρει  με νομοθετική τροποποίηση το κριτήριο της νησιωτικότητας – εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, με το οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι ενός Νησιού-υποψήφιοι για μία θέση στο Δημόσιο όταν ζητούν τον διορισμό τους στο Νησί της μόνιμης κατοικία στους θα λαμβάνουν επί πλέον 50% μόρια, για να αποφευχθεί το φαινόμενο μόλις διορίζονται υπάλληλοι από άλλα μέρη να επιδιώκουν αμέσως μετάθεση, να βάζουν βουλευτές και υπουργούς ως πολιτικά μέσα, με αποτέλεσμα να παραλύουν οι Γραμματείες και οι Υπηρεσίες: Το βλέπει απόλυτα θετικά και θα το εισηγηθεί στη κυβέρνηση.

- Advertisement -
Paul and Peter Κέρκυρα ρούχα