Η σημαντική πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών που έλαβε η διοίκηση του ΚΤΕΛ δρομολογώντας σε συνεργασία με το Δήμο την αστική συγκοινωνία στην πόλη θα απασχολήσει την Επιτροπή Διαβούλευσης. Ένα θέμα που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν αλλά αυτή τη φορά με θετικές εξελίξεις ως προς την λειτουργία της μέσα στην προσεχή σεζόν.

Το ΚΤΕΛ, μάλιστα, προσανατολίζεται στην ενίσχυση του στόλου του με δύο mini bus, μήκους 6 μέτρων, τα οποία δε θα έχουν καμία σχέση με τα λεωφορεία που πραγματοποιούσαν τα αστικά δρομολόγια κατά το παρελθόν και αντιμετώπιζαν δεκάδες προβλήματα στους δρόμους της πόλης. Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, Διονύσης Κακολύρης, επεσήμανε πως “βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου, ωστόσο, πρέπει η απόφαση να περάσει από Επιτροπή Διαβούλευσης και ακολούθως από Δημοτικό Συμβούλιο για να προχωρήσουμε. Στόχος κατά τη θερινή περίοδο να μην υπάρχει αναμονή των επιβατών, αλλά εξυπηρέτηση με συχνά δρομολόγια προς διάφορους προορισμούς αλλά και μέσα στην πόλη”.

Αν και τα νέα είναι θετικά, ο κ. Κακολύρης τονίζει πως αν δεν γίνουν σύσσωμες προσπάθειες, η αστική συγκοινωνία δεν θα λειτουργήσει σωστά, θυμίζοντας μάλιστα και την λειτουργία της μερικά χρόνια πριν, που λόγω κίνησης, τα λεωφορεία αργούσαν πολύ έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν και τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε πως, η αστική συγκοινωνία θα διαθέτει δυο νέα λεωφορεία τύπου mini bus, τα οποία θα μπορούν με ευκολία να κινούνται στους δρόμους της πόλης χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος. Ο ίδιος επισημαίνει: “Αυτά θα είναι δυο mini-bus, 6 μέτρα, τύπου σπρίντερ, αυτά δηλαδή που γυρίζουν τα τουριστικά σημεια, πολύ στενά, ώστε να μπορούν να εκτελούνται δρομολόγια μέσα στην πόλη”.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης ώστε να μπορούν οι πολίτες να αφήνουν τα οχήματα τους. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ανάγκη μετακινήσεων που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, από τους πολλούς επισκέπτες που αναμένονται στη Ζάκυνθο τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

πηγή:  imerazante.gr

- Advertisement -
Paul and Peter Κέρκυρα ρούχα