Στην Ν. Υόρκη ο Περιφερειάρχης ΙΝ για σειρά επαφών - Υποδοχή από την ομογένεια

Written by  Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 16:36
Rate this item
(0 votes)

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσως οι ομογενείς της Ν. Υόρκης κατά την επίσκεψή του, ύστερα από πρόσκληση της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει:

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη 
Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey και συνάντηση με τον Πρύτανη 
Μεγάλη συμμετοχή στην σύσκεψη όλων των Ιόνιων σωματείων με τον Περιφερειάρχη το βράδυ της Τετάρτης 16/11

Ο κ. Περιφερειάρχης βρίσκεται στην Ν.Υόρκη από το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2016 ως προσκεκλημένος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής για σειρά επαφών. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης και στελέχη των συλλόγων των ομογενών, οπότε και πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη για την τελική διευθέτηση των λεπτομερειών της σύσκεψης που διοργανώνουν τα σωματεία και οι σύλλογοι των Ιονίων της Νέας Υόρκης για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στο «Κεφαλονίτικο Σπίτι» στην περιοχή της Αστόρια.


Μεγάλη συμμετοχή όλων των Ιόνιων συλλόγων της Ν. Υόρκης
Συγκεκριμένα έχει πραγματοποιηθεί σημαντική κινητοποίηση από τους συλλόγους των ομογενών, με καταχωρίσεις στον ελληνόφωνο τύπο και προσκλήσεις για την έλευση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, προκειμένου να ενημερωθούν οι ομογενείς για την συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου. Το κάλεσμα συνυπογράφουν οι: Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», Κεφαλονίτικος Σύλλογος «Κέφαλος» Νέας Υόρκης, Κεφαλληνιακή Αδελφότης Νέας Υόρκης, Κεφαλλονίτικος Σύλλογος «Άγιος Γεράσιμος» Ν.Υ., Σύλλογος Ιθακησίων Ν.Υ. «Οδυσσεύς», Πανκερκυραϊκός Σύλλογος, Σύλλογος Ζακυνθίων «Δ. Σολωμός», Σύλλογος Ερικουσίων «Η Ερίκουσα» και Σύλλογος Μαθρακίου «Το Μαθράκι».
Συγκινητικό ήταν το καλωσόρισμα των συλλόγων στον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο που έρχεται ως συνέχεια μιας εξαιρετικά καλής συνεργασίας με τους συλλόγους των Ιονίων στο Μόντρεαλ του Καναδά.

ypodoxh


Με τον Γενικό Πρόξενο της Ν. Υόρκης για θέματα προώθησης τοπικών προϊόντων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων το πρωί της Τρίτης 15 Νοεμβρίου επισκέφθηκε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα κι είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για την πιθανότητα εξαγωγής τοπικών προϊόντων από τα Ιόνια Νησιά στις Η.Π.Α. Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκος Μπάρδης και ο Πρόεδρος του Κεφαλλονίτικου Συλλόγου «Κέφαλος» Ν.Υ. Νίκος Αλυσσανδράτος.
Ο κ. Μπάρδης ζήτησε τη συμβολή του Προξενείου στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι «ο Περιφερειάρχης μας επιστελεί έργο, είναι δυναμικός και ζητά από εμάς τη συμβολή μας για το επενδυτικό κομμάτι, να βοηθήσουμε δηλαδή στην προώθηση των προϊόντων. Φυσικά από την πλευρά μας, ως Ιόνιοι και ως επιχειρηματίες θα βοηθήσουμε και θα υποστηρίζουμε τις δυναμικές πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη».

gamiatastos
Ο Γενικός Πρόξενος κ. Κούτρας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία του να προωθήσει σε θεσμικό επίπεδο τα τοπικά προϊόντα, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί συνεργασία όλων των παραγωγών από όλα τα νησιά προκειμένου να συλλεχθούν οι απαραίτητες ποσότητες για την αγορά των ΗΠΑ. Μια καλή ευκαιρία προβολής και προώθησης, όπως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, είναι η έκθεση τοπικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη τον προσεχή Ιούνιο. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε ότι θα βοηθήσει τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη διασύνδεσή τους με την τουριστική οικονομία, ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και ανάταξης της τοπικής οικονομίας.
Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο για την στήριξή του και τον ενημέρωσε για τις αντίστοιχες προσπάθειες που κατέβαλλε με τους επιχειρηματίες της ομογένειας στο Μόντρεαλ καθώς και για τις ετοιμασίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προβάλλει τα κρασιά από τα Ιόνια Νησιά σε ειδική έκθεση που θα διεξαχθεί στην Πολωνία. «Το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι των Ιόνιων Νησιών είναι μοναδικά και είμαστε σίγουροι ότι αν ενωθούμε όλοι μαζί, παραγωγοί και θεσμικοί φορείς, θα καταφέρουμε να κάνουμε τα προϊόντα μας γνωστά σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμη προϊόντα, ποιοτικά και μοναδικά, στα νησιά μας όπως οι φακές Εγκλουβής, τα βότανα της Ιόνιας γης, τα τυριά και τα αλλαντικά αλλά και τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας που ήδη εξάγονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο κ. Κούτρα και τον Πρόξενο κ. Μάνο Κουμπαράκη επισκέφθηκαν την έκθεση που φιλοξενείται στο Ελληνικό Προξενείο με θέμα «Οι Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση».

Στον Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey με τα τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο

Το Πανεπιστήμιο Rutgers είναι από τα αρχαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής, με έτος ίδρυσης το 1766 (συμπληρώνει 250 χρόνια λειτουργίας). Μάλιστα υπάρχουν στοιχεία που το συνδέουν με την Ελλάδα καθώς υπάρχει έδρα Οδυσσέα Ελύτη, χρηματοδοτούμενη από δωρεές της ελληνικής κοινότητας αλλά και μαθήματα για την ελληνική μουσική παράδοση και τα αρχαία Ελληνικά.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε την Γεωπονική και Γεωργική Σχολή του Πανεπιστημίου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του «Κέφαλου» Νίκο Αλυσσανδράτο, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» Διονύση Βλάχο και την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη του συλλόγου Κεφαλλήνων New Jersey Αγγελική Χιόνη και στελέχη της ομογένειας.

asgasg
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν οι καθηγητές Πάνος Γεωργόπουλος, Kenneth Karamichael (δ/ντης του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά») και Mukund Karwe. Ξενάγησαν τον Περιφερειάρχη στους χώρους της Σχολής, τις εντυπωσιακές κουζίνες εφοδιασμένες με προϊόντα βιολογικής γεωργίας παραγωγής των φοιτητών και στη συνέχεια του παρουσίασαν το πρόγραμμα που εκπονούν με στόχο την επιστροφή της νεολαίας στον πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εκπονηθεί μελέτες που εξετάζουν την ελκυστικότητα τομέων που θα προσφέρουν εργασία στους νέους, τη δημιουργία θερμοκοιτίδας επεξεργασίας τροφίμων, δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου, τη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με την παραγωγική διαδικασία, την προώθηση των τοπικών βιολογικών προϊόντων κλπ.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία που παρουσιάζεται για να υπάρξει επιστημονική μελέτη για τον πρωτογενή τομέα και την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Ιόνια Νησιά και δήλωσε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα συνεργασίας με την Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το Πανεπιστημιακό Αμερικανικό Ίδρυμα και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. «Εντυπωσιάζομαι με το πρόγραμμα διότι είναι μια επιστημονική προσέγγιση αυτών που επιζητούμε, οι ιδέες μας να μπορούν να τύχουν τεκμηρίωσης στην παραγωγική διαδικασία. Να εξετάσουμε από κοινού τι πρέπει να κάνουμε, τι χρειάζεται να ετοιμάσουμε ώστε να ανοίξουμε το δρόμο στους νέους ανθρώπους, στους νέους παραγωγούς για τις αγορές» δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Rutgers Richard L. Edwards, συζήτησαν για τα Ιόνια Νησιά και τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές καθώς και για τις προοπτικές συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

 

Read 1493 times

1000 comments

 • Comment Link direct thermal labels Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 17:33 posted by direct thermal labels

  Lovely website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also.

 • Comment Link Minecraft Force Op Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 03:56 posted by Minecraft Force Op

  Thank you ever so for you article post. Want more.

 • Comment Link btc earn Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 00:14 posted by btc earn

  I really liked your blog.Really looking forward to read more. Will read on

 • Comment Link instagram videos Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 22:00 posted by instagram videos

  Major thanks for the blog post.Much thanks again. Awesome.

 • Comment Link instagram videos Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 19:44 posted by instagram videos

  This awesome blog is definitely interesting as well as factual. I have picked up a lot of interesting stuff out of this amazing blog. I ad love to go back again soon. Cheers!

 • Comment Link Forest Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 18:21 posted by Forest

  Excellent goods from you, man. I've take into accout your stuff
  prior to and you are just extremely excellent. I really
  like what you have obtained here, really like what you are saying and the way through which you are saying it.
  You are making it entertaining and you still take care of to stay it sensible.
  I cant wait to learn far more from you. That is actually
  a wonderful site.

 • Comment Link Студентски град горещо оферта Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 17:50 posted by Студентски град горещо оферта

  An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 • Comment Link instagram videos Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 17:27 posted by instagram videos

  Some really fantastic info , Glad I noticed this.

 • Comment Link mp3 songs Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 15:09 posted by mp3 songs

  lectura cartas del tarot gratis tirada tarot gratis amor

 • Comment Link Hyundai Gia Lai Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 12:50 posted by Hyundai Gia Lai

  I want to encourage you to definitely continue your great job, have a nice holiday

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Προσφορά Pallet Stores

PAUL MATZAROU 570x120

Εγγραφή μέλους

Καλώς ήρθατε στο Start Media Εγγραφείτε για να λάβετε ενημερώσεις για τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν και να παρακολουθήστε γεγονότα σε πραγματικό χρόνο.

Ο Καιρός

Cloudy

12°C

Corfu

Cloudy

Humidity: 51%

Wind: 6.44 km/h

 • 22 Jan 2017

  Partly Cloudy 11°C 7°C

 • 23 Jan 2017

  Mostly Cloudy 12°C 7°C

Πρωτοσέλιδα

Σαν Σήμερα

Ημερολόγιο